Minimalna vrednost porudžbine
Minimalna vrednost porudžbine

Pravna lica:  8400 RSD
Fizička lica:    500 RSD

Besplatna dostava
Besplatna dostava

Pravna lica: preko 8400 RSD
Fizička lica: preko 3000 RSD

Napomena za pravna lica: Da biste videli veleprodajne cene, potrebno je da se prijavite na sajt kao pravno lice

Politika privatnosti

 

Zaštita privatnosti podataka

 

U kompaniji Beorol d.o.o. cenimo Vašu privatnost, zato o Vašim podacima brinemo sa izuzetnom pažnjom.

U ovoj Politici privatnosti Vas obaveštavamo o osnovima prikupljanja ličnih podataka, vrsti podataka koje prikupljamo, načinima  prikupljanja, obrade, korišćenja, otkrivanja i prenosa Vaših ličnih podataka.

Sve informacije su sigurne, i nećemo ih ni pod kojim uslovima ustupati trećem licu bez zakonskog osnova, što Vam osigurava potpuno sigurno i bezbedno poslovanje i saradnju sa kompanijom Beorol d.o.o. 

Molimo da pažljivo pročitate ovu Politiku privatnosti i sve informacije koje su u njoj sadržane jer Vaše lične podatke koristimo u skladu sa ovom Politikom.

 

Zakonski osnov

Uslove prikupljanja i obrade ličnih podataka definišemo ovom Politikom privatnosti i podatke prikupljamo i obrađujemo na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018).

Povodom obavljanja naše delatnosti primenjujemo i odredbe drugih zakona koji regulišu aktivnosti odnosno komunikacije u cilju promovisanja robe, usluga ili poslovnog ugleda pravnih lica (npr. Zakon o elektronskoj trgovini ("Službeni glasnik RS", br. 41/2009, 95/2013, 52/2019)).

 

Podatak o ličnosti

Radi pravilnog i potpunog razumevanja predmeta regulisanja ove Politike privatnosti ukazujemo Vam da je "podatak o ličnosti" svaki podatak koji se odnosi na fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv, neposredno ili posredno, posebno na osnovu oznake identiteta, kao što je ime i identifikacioni broj, podataka o lokaciji, identifikatora u elektronskim komunikacionim mrežama ili jednog, odnosno više obeležja njegovog fizičkog, fiziološkog, genetskog, mentalnog, ekonomskog, kulturnog i društvenog identiteta.

 

Rukovalac

Radi pravilnog i potpunog razumevanja predmeta regulisanja ove Politike privatnosti ukazujemo Vam da je, shodno zakonu, "rukovalac" fizičko ili pravno lice, odnosno organ vlasti koji samostalno ili zajedno sa drugima određuje svrhu i način obrade.

 

Rukovalac Vaših podataka o ličnosti je:

Beorol“ d.o.o. Beograd, matični broj: 06327311.

 

U koje svrhe i kada prikupljamo Vaše podatke

Da bismo uspešno obradili Vašu porudžbinu, potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i broj telefona. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu porudžbine. Navedeno podrazumeva da Vaše lične podatke prvenstveno prikupljamo za potrebe izvršenja ugovora sa Vama.

Vaše podatke prikupljamo i u cilju ostvarenja legitimnih interesa kompanije Beorol d.o.o, osim ako nad tim interesima pretežu Vaši ili interesi osnovnih prava i sloboda. Pod legitimnim interesima podrazumevamo: informisanje o promenama usluga i proizvoda, izmenama cenovnika, akcijama, pogodnostima i drugim novostima u radu naše kompanije; da bismo Vas kontaktirali u slučaju reklamacije, pritužbe, slanja odgovora na Vaš zahtev ili upit; da bismo Vas pozivali na prezentacije, sajmove ili slične manifestacije i događaje koje organizujemo; da bismo unapredili kvalitet naših usluga korisničke podrške; da podnosimo tužbe i branimo se od utuženja.

Vaše podatke prikupljamo i da bismo poštovali zakonske obaveze.

Vaše podatke prikupljamo tako što nam ih ustupite direktno (na primer, kada se registrujete otvaranjem svog naloga na našem sajtu, kada kontaktirate sa nama preko sajta, društvenih mreža, kada se prijavite na slanje newsletter-a i sl.).

Vaše podatke i prikupljamo kada nam se obratite sa pitanjem, žalbom, komentarom, odnosno  kada nam uputite neku povratnu informaciju i tada možemo prikupljati Vaše ime, prezime, kontakt podatke, sadržaj komunikacije.  Ovako prikupljene podatke koristimo u cilju davanja  odgovora na upit, odnosno rešavanja problema, reklamacije i slično.

Vaše podatke prikupljamo i povodom ugovora koje zaključujemo sa privrednim društvima i preduzetnicima, u vezi sa izvršenjem ugovornih obaveza, pružanja usluga, međusobne komunikacije, pozivanja na različite manifestacije koje organizujemo, kao i radi sveukupnog održavanja dobre poslovne komunikacije i odnosa. U ovom slučaju možemo prikupljati kontakt podatke, podatke zaposlenih koji učestvuju u realizaciji ugovora, informacije o članovima i zastupnicima društva sa kojim stupamo u ugovorni odnos (ime i prezime, kontakt telefon, mail adresa).

Vaše podatke prikupljamo i korišćenjem kolačića kako bismo ustanovili na koji način koristite naš sajt, kao i da bismo analizirali, statistički evidentirali i obradili podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuje, te o stranicama koje posećuju. Ovako prikupljene podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu i prilagodili našu ponudu i izgled naših stranica Vašim inetersovanjima. O načinu korišćenja kolačića detaljnije se informišite u daljem tekstu ove Politike privatnosti.

 

Kako koristimo Vaše podatke i da li ih delimo sa trećim licima

Kompanija Beorol d.o.o. će Vaše lične podatke koristiti u svrhe tehničke administracije internet stranice, kako bi Vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa Vama. Beorol neće prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u kompaniji Beorol su obavezni da poštuju poverljivost Vaših podataka.

Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti Vaše privatne informacije.

Kompanija Beorol d.o.o. Vaše lične podatke deli sa trećim licima u cilju izvršenja ugovora zaključenog sa Vama (npr. radi isporuke pošiljke). Ugovori koje ovim povodom zaključujemo sa trećim licima i njihovo angažovanje podrazumevaju ugovaranje svrhe prosleđivanja ličnih podataka, davanje uputstava za koršćenje i zaštitu podataka, zabranu korišćenja u druge svrhe i sl.

Kompanija Beorol d.o.o. Vaše lične podatke deli sa trećim licima sa kojima smo u ugovornom odnosu za potrebe pružanja IT usluga, oglašavanja, marketinga, društvenih i digitalnih medija, a sve kako bismo prema Vama obavili marketinške aktivnosti na koje ste se prijavili (slanje newsletter-a, viber poruka i sl.).

Nećemo predati Vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.

 

Kolačići – Cookies

Internet stranica www.beorol.rs koristi kolačiće tzv. „cookies“ da Vam pomogne da prilagodite korišćenje interneta Vašim potrebama, kao i da bismo optimizovali korišćenje nekih funkcija.

Kolačići su tekstualne datoteke koje su smeštene na Vašem računaru od strane internet servera. Ove datoteke ne mogu biti korišćene da pokrenu bilo kakav program ili da isporuče virus Vašem računaru. Neki kolačići se brišu nakon isteka sesije pretraživača, odnosno nakon zatvaranja tvog pretraživača (tzv. kolačići sesije). Ovi kolačići služe kako bismo prepoznali da ste određene delove naše stranice već posetili ili da ste već prijavljeni na svom korisničkom nalogu.

Ostali kolačići ostaju na Vašim uređajima i oni nam koriste da prepoznamo pretraživača prilikom Vaše sledeće posete našoj web stranici (trajni kolačići).

Na Vašem pretraživaču možete odabrati opciju dobijanja informacija o postavkama kolačića te sami možete donositi odluke o tome da li prihvatate ili odbijate kolačiće u specifičnim situacijama ili pri svakoj poseti web stranici. Blokiranje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše stranice ili aplikacije.

Kolačići su jedinstveno dodeljeni Vama, i jedino mogu biti pročitani od strane internet servera u domenu koji Vam ih je poslao. Jedna od osnovnih svrha ovih datoteka je da obezbedi pogodnosti koje će Vam uštedeti vreme.

 

Kategorije kolačića

U ovoj sekciji Vas obaveštavamo o vrstama kolačića koje koirstimo, a koji Vam pomažu u navigaciji i korišćenju web servisa.

Funkcionalni kolačići, kako i njihov naziv kaže, podrazumevaju čuvanje prethodno upisanih informacija (npr. lokacija) i predstavljaju osnov za pružanje bolje usluge. Ovi kolačići prikupljaju anonimne informacije i ne mogu pratiti Vaše radnje na drugim web stranicama.

Izvedbeni kolačići podrazumevaju prikupljanje informacija o onim stranicama koje najlešće posećujete. Ovi kolačići ne čuvaju informacije o Vašem, odnosno o identitetu korisnika i njihova svrha je poboljšanje rada stranice, sve u cilju Vašeg boljeg iskustva kao korisnika.

Kolačići za marketinške svrhe, kako im sam naziv kaže, podrazumevaju korišćenje u svrhu direktnog marketinga shodno Vašim interesima i interesovanjima i koriste se da bi beležili Vaše posete web servisu. Posebno Vam skrećemo pažnju da se informacije prikupljene posredstvom kolačića za marketing mogu deliti sa trećim stranama (npr. oglašivačima) u svrhu poboljšanja targetiranja i reklamiranja.

 

Kolačići trećih strana

Naša internet strana koristi i Google AdWords kolačiće, a sarađujemo i sa Google Analyticsom. Šta navedeno podrazumeva:

  • Google Adwords je analitički servis kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”) i njegovi kolačići služe za praćenje konverzija, odnosno za kreranje statistike konverzije korisnika Adwordsa. Ukoliko pristupate našem web servisu putem Google oglasa, Google Adwords će postaviti kolačić na Vaš uređaj (tzv. “kolačić preusmeravanja”). Ovaj će kolačić nestati nakon 30 dana i ne vodi ličnoj identifikaciji posetioca. Ako kolačić nije nestao prilikom posete određenoj stranici, možemo prepoznati je li posetilac kliknuo na oglas kao i da li je Google preusmerio korisnika na naš web servis. Svaki oglašivač ima različite kolačiće. Iz tog se razloga kolačići ne mogu pratiti putem web stranice oglašivača. Oglašivači mogu videti ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas, te koliko je korisnika preusmereno na označenu stranicu za praćenje konverzije. U slučaju da ne želite da učestvujete u procesu praćenja, kolačiće možete blokirati na taj način što ćete u pretraživaču, na domenu “googleadservices.com”, postaviti blokiranje kolačića.
  • Google Analyticsom je analitički servis kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”) i njegovi kolačići služe da dobijemo Informacije o Vašem korišćenju našeg web servisa i obično se prenose i čuvaju na Google serveru u SAD-u. Na našim je stranicama aktivna opcija za IP anonimnost, tako da je IP adresa korisnika unutar država članica EU te u drugim državama koje su vezane Ugovorom o evropskom ekonomskom prostoru unapred onemogućena. Samo će u izuzetnim slučajevima potpuna IP adresa biti poslata Google serveru (u SAD) gde će biti i skraćena. Google će koristiti ovu informaciju kako bi ocenio Vaše korišćenje naše web stranice, kako bi prikupljao izveštaje o Vašim aktivnostima te kako bi pratio web stranice drugih usluga. IP adresa koja je dostupna Google Analyticsu neće biti povezana s drugim Googleovim podacima. Napominjemo da imate mogućnost prekidanja čuvanja kolačića u svojim podešavanjima pretraživača, ali napominjemo da u ovom slučaju možda nećete biti u mogućnosti da koristite sve funkcije web stranice. Instalacijom dodatka na pretraživač koji je dostupan na linku: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en, možete onemogućiti Google da prikuplja i obrađuje podatke koje je proizveo kolačić prilikom Vašeg korišćenja web stranice (uključujući i tvoju IP adresu)
  • Facebook alat za ponovno ciljanje korisnika web stranice od kompanije Facebook Inc. (1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) koristimo u slučaju da ste korisnik Facebooka. Ovaj alat će proizvesti neidentifikacijski kontrolni broj koji će biti poslat Facebooku na analizu u marketinške svrhe. S druge strane, mi enkriptiramo Vašu e-mail adresu te ju šaljemo Facebooku u enkriptiranom obliku. Prepoznavanjem kolačića i prenosom šifrirane informacije Facebook će Vam pružati preporuke ciljanog proizvoda u obliku personaliziranog reklamnog oglasa. Od korišćenja Facebook alata možete odustati preko adrese: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences.

 

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke

Vaše lične podatke čuvamo samo onoliko koliko je to potrebno u cilju ostvarivanja svrhe zbog koje smo ih i prikupili, da bismo zadovoljili Vaše potrebe i zahteve ili ispoštovali svoje zakonske obaveze.

U pojedinim slučajevima prikupljene podatke možemo čuvati i nakon ostvarivanja svrhe zbog koje su prikupljeni ukoliko je to određeno zakonom ili ukoliko je to potrebno za ostvarivanje naših prava (npr. da bismo u sudskom postupku naplatili dospelo a neplaćeno potraživanje).

 

Ukoliko ste se prijavili za dobijanje direktnih marketinških obaveštenja, Vaše lične podatke ćemo čuvati sve dok ne otkažete svoju prijavu ili od nas ne zahtevate brisanje ličnih podataka i obustavu slanja obaveštenja.

O načinu na koji možete otkazati prijavu pročitajte više u odeljku ove Politike privatnosti pod nazivom Otkazivanje dobijanja obaveštenja.


Newsletter, viber i sms

Kompanija Beorol d.o.o. Vam na svom sajtu nudi opciju prijave za dobijanje Newsletter-a i Viber promo poruka.

U slučaju kupovine i registracije preko našeg sajta, kompanija Beorol d.o.o. nudi opciju dobijanja obaveštenja na email, sms i viber, kao i članstvo u programima lojalnosti u cilju ostvarivanja dodatnih pogodnosti.

U slučaju da ste se prijavili na neku od ponuđenih opcija obaveštavaćemo Vas o našim proizvodima, novostima, aktuelnim ponudama i promocijama, prezentacijama, sajmovima i drugim manifestacijama koje organizujemo.

Samo i isključivo u slučaju da ste izvršili prijavu na neku od ponuđenih opcija koristićemo Vaše lične podatke za slanje Newsletter-a, Viber promo poruka, dobijanje obaveštenja na email, sms i viber.

 

Otkazivanje dobijanja obaveštenja

Jednom izvršena prijava za dobijanje obaveštenja na neki od gore navedenih načina u svakom trenutku može biti opozvana.

Vašu saglasnost za dobijanje Newsletter-a možete opozvati preko linka koji se nalazi na kraju svakog Newsletter-a.

Vašu saglasnost za dobijanje obaveštenja na bilo koji gore navedeni način možete opozvati slanjem zahteva na e mail: beorolshop@beorol.rs.

Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva.

Naša je zakonska dužnost i iste ćemo se pridržavati da redovno proveravamo i prihvatamo opoziv pristanka koje nam upućujete ukoliko više ne želite da primate od nas bilo kakva obaveštenja i komercijalne poruke.

Ukoliko opozovete pristanak, obrisaćemo Vaše podatke.

Obaveštavamo Vas i da se, u slučaju odjave sa dobijanja obaveštenja, može desiti da još neko vreme nastavite da primate neka obaveštenja koja su već bila generisana što se dešava zbog vremena obrade i rasporeda generisanja slanja obaveštenja.

 

Preduzete mere zaštite

Kompanija Beorol d.o.o. preduzima odgovarajuće organizacione i tehničke mere za zaštitu podataka koje obrađujemo od zloupotrebe, neovlašćene obrade, otkrivanja ili uništenja.

Pristup podacima i serverima je ograničen na ovlašćena lica, ovlašćeno lice u slučaju pristupa koristi dodeljeno korisničko ime i lozinku, a svako ovlašćeno lice ima odgovarajući nivo dozvoljene aktivnosti.

Koristimo sigurne servere sa sigurnim pristupom informacijama, sa automatskim odbijanjem pristupa neovlašćenim licima.

 

Vaša prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti

Pored posebno definisanih prava na koja smo Vam ukazali kroz ovu Politiku privatnosti, skrećemo pažnju na ostala prava i načine njihovog korišćenja povodom obrade Vaših ličnih podataka:

- Pravo na informisanje: Podrazumeva da imate pravo da budete obavešteni i informisani na jasan i razumljiv način kako koristimo Vaše lične podatke i koja su Vaša prava ovim povodom.

- Pravo pristupa: Podrazumeva da lice na koje se podaci odnose može dobiti potvrdu da se njegovi lični podaci obrađuju, može imati pristup podacima i informacijama u vezi sa obradom (svrha, vrsta ličnih podataka, pravni osnov i sl.).

- Pravo na ispravku i dopunu: Podrazumeva da imate pravo da u svakom trenutku zahtevate da se Vaši lični podaci isprave, ažuriraju ili dopune u slučaju kada nisu tačni ili ažurni, kao i da se upotpune ukoliko nisu kompletni. 

- Pravo na brisanje: Podrazumeva da imate pravo da Vaši podaci budu obrisani ili uklonjeni nakon izvršenja svrhe povodom koje su prikupljeni i nakon perioda čuvanja podataka, kao i u ukoliko ne postoji drugi legitimni razlog za njihovo čuvanje.

- Pravo na ograničavanje obrade: U slučaju nezakonite obrade, a lice na koje se podaci odnose odbija brisanje i umesto toga traži ograničenje upotrebe podataka; ako više nisu potrebni lični podaci, ali su licu na koje se podaci odnose potrebni radi pravnih zahteva ili postupaka u vezi sa zaštitom prava (u sudskom ili drugom postupku); ako se osporava tačnost podataka za vreme koje nam je potrebno da proverimo tačnost; podnet je prigovor na obradu, a u toku je procenjivanja da li naši legitimni interesi pretežu nad interesima lica na koje se podaci odnose.

- Pravo na prenos podataka: Podrazumeva da, ukoliko su pohranjeni, lični podaci se mogu prenositi, premeštati, kopirati, dostaviti u elektronskom obliku bilo kojem drugom entitetu. Od nas se takođe moće tražiti da prenesemo podatke drugom rukovaocu, ukoliko je to tehnički izvodljivo.

- Pravo na prigovor: Podrazumeva da imate pravo da podnesete prigovor kojim osporavate obradu podataka po osnovu legitimnog interesa. Takođe, ukoliko smatrate da su propisi o zaštiti podataka prekršeni tokom obrade Vaših podataka možete nas kontaktirati preko adrese beorolshop@beorol.rs. Pravo na prigovor podrazumeva i da možete uputiti pritužbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa zakonom.

Za ostvarivanje svih Vaših gore navedenih prava i vezi sa obradom ličnih podataka možete nas kontaktirati preko email adrese: beorolshop@beorol.rs.

 

Saglasnost i promena uslova

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim uslovima korišćenja.

Beorol d.o.o. se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani i slanja e-mail obaveštenja svim registrovanim korisnicima.

Ovu Politiku privatnosti možemo izmeniti radi usaglašavanja sa zakonskim zahtevima i našim poslovanjem.

Savetujemo Vam da se redovno upoznajete sa sadržinom naše Politike privatnosti.

 

Kontakt

Ukoliko ne želite da beležimo informacije o Vašim posetama našem web sajtu posredstvom kolačića, na način kako je to navedeno u sekciji ove Politike privatnosti o Kolačićima, možete isključiti tu opciju. Takođe, u slučaju da ne želite da uopšte koristite kolačiće u svom pretraživaču možete isključiti ovu opciju.

U slučaju da imate bilo koja pitanja u vezi sa korišćenjem Vaših ličnih podataka od strane kompanije Beorol d.o.o možete nas kontaktirati preko email adrese beorolshop@beorol.rs.

 

Vaš Beorol tim.

 

string(0) ""
string(0) ""