Minimalna vrednost porudžbine
Minimalna vrednost porudžbine

Pravna lica:  8400 RSD
Fizička lica:     400 RSD

Besplatna dostava
Besplatna dostava

Pravna lica: preko 14400 RSD
Fizička lica: preko 3000 RSD

Proizvodnja traka

Sačuvano u omiljne
Namena: Primenjuje kod termoizolacija i dekoracija Materijal: Aluminijum Dimenzij...
1.200,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Namena: Za obeležavanje radova Akrilni lepak Dimenzije: 50mm x 33m  
750,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Selotejp trake DT50X10
Obostrano lepljiva traka na bazi polipropilena Akrilni lepak Dimenzije: 48mm x 10m &...
240,00 RSD

Proizvodnja traka

Beorol kao vodeći proizvođač molerskog alata i pratećih materijala u regionu ima veliki izbor različitih tipova traka. Posedujemo desetak mašina koje se koriste u procesu premotavanja, sečenja, etiketiranja i pakovanja traka.

Bavimo se proizvodnjom samolepljivih traka već 15 godina. Posedujemo desetak mašina koje se koriste u procesu premotavanja, sečenja, etiketiranja i pakovanja traka. Asortiman proizvoda obuhvata približno sto artikala i sačinjavaju ga krep trake, ambalažne, obostrano lepljive trake, izolir, kancelarijske, kao i više vrsta traka za specijalne namene. Opremljenost savremenim mašinama za proizvodnju samolepljivih traka nam omogućava da odgovorimo različitim potrebama kupaca u pogledu dužina i širina finalnih proizvoda, kao I brendiranja proizvoda u skladu sa zahtevima kupaca. Takođe posedujemo više vrsta mašina za pakovanje traka, tako da smo u mogućnosti da proizvode pakujemo grupno ili pojedinačno.

Posebno ističemo da jedini u regionu posedujemo mašinu za takozvani harmonika sistem pakovanja koji se primenjuje kod krep traka, a koji je inače standardan način pakovanja u velikim svetskim fabrikama. Glavna delatnost je proizvodnja krep traka u čemu smo lideri u regionu i jedina smo fabrika u regionu koja u svom asortimanu ima tri vrste kvaliteta krep traka (krep traka za opštu upotrebu na bazi hot melt lepka, krep traka za opštu upotrebu na bazi solvent lepka i auto lakirerska krep traka). Proizvodni kapaciteti mašina su oko 10 miliona kvadratnih metara repro materijala na godišnjem nivou, a proizvodnja se odvija u dve smene. Repro materijale za proizvodnju traka nabavljamo od renomiranih svetskih proizvođača iz Italije, Grčke, Kine i Poljske.

 

Početa proizvodnje traka. Kada se desilo i zašto?

Uvidevši potrebu da unapredimo i proširimo našu ponudu traka, u maju 2017 godine, odlučili smo da investiramo u postrojenje i započnemo sopstvenu, četvrtu po redu, Beorol proizvodnju.

Nakon donešene odluke, kupovine mašina, obuke zaposlenih, formiranja procesa proizvodnje, prva Beorol traka je proizvedena 29.07.2017 i sa ponosom je čuvamo.

 

Kakvi su nam ciljevi?

Osnovni cilj započinjanja proizvodnje traka je pružanje bolje ponude našim kupcima.

Pod boljom ponudom podrazumevamo da naši kupci dobiju tačno ono što im je potrebno u odgovarajućem kvalitetu i kvantitetu. Cilj je da se uz razvoj naše proizvodnje i asortimana, razvijaju i naši kupci, da zajedno učestvujemo u kvalitetnom predstavljanju naših traka. Takođe, započinjanjem sopstvene proizvodnje traka, postali smo veoma konkurentni na inostranom tržištu, gde trenutno prodajemo više od 70% valjaka, četki i plastičnog alata koji proizvodimo, i radimo na tome da se naši novi proizvodi, trake, nađu u što većem broju zemalja. Važan je podatak da trenutno izvozimo na 4 kontinenta, tj. 43 države sveta i da se taj broj svake godine povećava, jer je kvalitet naših proizvoda temelj našeg uspeha.

 

Koja su nam ciljna tržista? Zašto uvodimo toliko vrsta traka? Šta kaže inostrano tržište?

Sve počinje od zemalja u kojima smo direktno zastupljeni, tj. imamo svoje predstavništvo. To su Srbija, BiH, Mađarska, UAE (Dubai), Makedonija, Crna Gora, Rumunija a od pre nekoliko meseci i Rusija. Svako od navedenih tržišta, ma koliko se činilo da su slična, ima svoje specifične zahteve u pogledu kvaliteta i cena proizvoda. Zato mi pažljivo razvijamo proizvode tako da odgovaraju potrebama krajnjih korisnika na više različitih tržišta. Iz analiza koje smo sprovodili više od godinu dana, došli smo do zaključka da bi trebalo da ponudimo znatno veći asortiman krep traka, kao i traka za specijalne namene. Ono što je posebno važno je da smo novom ponudom Beorol traka, obezbedili asortiman namenjen tačno određenoj nameni i specifičnim načinima primene. Tako je došlo do toga da umesto dosadašnje ponude bazirane na 3 nivoa krep traka, sada imamo čak 7, i svaka je po svojoj nameni specifična, tj. pruža najbolje performanse pri korišćenju u tačno navedene svrhe. Imamo dve nove trake namenjene fasaderima, trake za zaštitu vrata i prozora, trake za precizno farbanje i dekorativne radove, a posebno napominjem našu traku za autolakirerske radove, čije su performanse daleko iznad postojećih na tržištu. Kod traka za specijalne namene smo značajno proširili asortiman, uvodeći 3 nove trake za obeležavanje, ali i nove dimenzije kod već postojećih traka, Duct traku dužine 50m, kao i obostrano lepljivu traku širine 18mm, specijalno namenjenu elektro-instalaterskim radovima. Važno je napomenuti, da je ovo samo početak proširenja asortimana, i da ćemo zajedno sa našim partnerima i u budućnosti razvijati nove proizvode, i pratiti potrebe tržišta.

 

Ko su nam dobavljači?

Ono što karakteriše Beorol proizvodnju, i što domaći i inostrani kupci prvo prepoznaju, je stabilnost u pruženom nivou kvaliteta. Kako bismo i u novoj proizvodnji traka postigli stabilan kvalitet, bilo je potrebno pronaći i započeti saradnju sa dobavljačima koji dele našu ideju. Izbor je bio veoma jednostavan, jer su se dve Italijanske kompanije, specijalizove za proizvodnju i oslojavanje krepovanog papira, i najveća Kineska kompanija sa proizvodnjom zasnovanom na veštačkim materijalima, odmah izdvojile po kvalitetu. Upravo je saradnja sa ove tri kompanije dovela do odluke da trebamo proširiti asortiman, i ponuditi kupcima nešto što do sada nije bilo lako pronaći na tržištu. Uvidevši širinu asortimana naših dobavljača, možemo očekivati još novih proizvoda, za koje smo sigurni da će biti odlično prihvaćeni od strane kupaca i krajnjih korisnika.

 FASADNE TRAKE

Proizvodimo ih u standard i professional nivou kvaliteta. Nudimo dve nove trake namenjene radu u spoljašnjim uslovima. Posebna namena novih traka je korišćenje prilikom izrade fasada, jer zbog svojih karakteristika i izdržljivosti, ova traka može provesti više vremena pod uticajem sunčeve svetlosti, kao i oscilacijama u temperaturi i vlažnosti vazduha.

Zašto su ove trake predviđene za fasade i radove na otvorenom?

Beorol preporučuje upotrebu ovih traka prilikom izrade fasada, kako biste izbegli probleme sa odlepljivanjem zbog visoke temperature i direktne izloženosti sunčevoj svetlosti. Naše Facade Standard i Facade Professional trake imaju perfomanse prilagođene upotrebi na otvorenom. Osnovna razlika je vrsta lepka, tj. prirodnog kaučuka (Solvent) koji je u ovoj traci precizno prilagođen upotrebi, te iz tog razloga, ne postoji oscilacija u jačini adhezije (lepljenja) kako prvog dana, tako i nakon 48/72h na tretiranoj površini. Veoma bitna karakteristika koju ove trake imaju je lako skidanje bez tragova lepka. Posebno je važno napomenuti da je obavezno praćenje uputstva i drugih oznaka na ovim trakama, i u skladu sa tim, traku je dozvoljeno maksimalno držati zalepljenu na površinu 2 dana (Facade Standard traka) ili 3 dana (Fasade Profesional traka).

 

SPECIJALNA TRAKA ZA ZA PROFESIONALNE AUTOLAKIRERSKE RADOVE

Uvidevši potrebu tržišta za profesionalnom trakom za autolakirere, Beorol po prvi put uvodi traku najviše moguće kategorije kvaliteta. Pored otpornosti na izuzetno visoku temperaturu (100ᵒC), ova traka je još i vodonepropusna, otporna na UV zrake, ali ima i jednu bitnu karakteristiku koja postoji samo kod traka ove kategorije, a to je ‘’tape on tape’’ sistem. On obezbeđuje odličnu adheziju prilikom lepljenja jednog sloja trake na drugi. ‘’Tape on tape’’ sistem je posebno razvijen za potrebe brodogradilišta i autolakirera koji veoma često zbog velikog broja uglova koji se trebaju zaštititi, moraju imati traku koja se neće odlepiti prilikom farbanja i sušenja u komorama ili korišćenjem fenova. Tržište je prepoznalo našu želju da potpuno servisiramo potrebe profesionalaca i sigurni smo u uspeh našeg novog proizvoda.

 

KREP TRAKA ZA PERFEKTNE LINIJE

Ova traka je namenjena pravim profesionalcima i onima koji paze na svaki detalj u svom radu. Sa ovom trakom ćete na veoma jednostavan način farbati sa više boja na jako maloj površini, a da se prelazi između skoro ne poznaju. Fleksibilan/elastičan papir daje traci mogućnost da se koristi i na zaobljenim površinama pri dekorativnim radovima. Odlicna je za sve dekorativne tehnike, a posebno za kombinovanje nekoliko tehnika, gde je potrebna velika preciznost u obeležavanju delova površine.

 

KREP TRAKA ZA ZAŠTITU VRATA I PROZORA

Namenjena je spoljašnjoj i unutrašnjoj zaštiti stolarije prilikom krečenja. Glavna karakteristika je što ne ostavlja trag kako na PVC i Aluminijumskoj, tako i na drvenoj stolariji i idealna je za ovu namenu. Olakšano cepanje trake omogućava veću preciznost u pokrivanju uglova, a elastičnost papira obezbeđuje pokrivanje nepristupačnih delova stolarije. Uz veoma lako uklanjanje sa površine, ova traka je pravi izbor za zaštitu vrata i prozora.

 

TRAKE ZA OBELEŽAVANJE SA I BEZ LEPKA

U našu ponudu, uvrstili smo 3 nove trake koje su namenjene obeležavanju sa ciljem da se lako uoče u prostoru. U ponudi imamo Selotejp trake u kombinaciji crno/žute i crveno/bele boje širine 50mm, i dužine 33m. Takođe, nudimo i traku bez lepka, širine 75mm, dužine 100m u crveno/beloj boji.