TERMOFUZIJA

Najsavremeniji proces izrade valjaka

Termofuzija – metoda spiralnog nanošenja tekstilnih materijala na plastičnu tubu uz pomoć toplote, bez primene adhezivnih sredstava, čime se obezbeđuje veća pokrivna moć po m², dugotrajnija upotreba i otpornost na sve poznate rastvarače.
Kod šivenih valjaka, poliuretan koji se nalazi u unutrašnjosti šivenog valjka je takođe spojen sa plastičnom tubom sistemom termofuzije čime garantujemo značajno duži vek trajanja od klasičnog načina spajanja lepkom.


ŠTA ČINI DOBAR VALJAK?

Pogledajte kako je napravljen naš najprodavaniji valjak. Hobby serija. Termofuzioni valjak. Šiveni valjak.

 valjak hobby siveni 3


PO ČEMU SE VALJCI RAZLIKUJU?

NAČIN IZRADE –  termofuzioni i šiveni
VRSTA MATERIJALA – poliester, poliakril, poliamid, microfiber, vuna
DUŽINA KONCA – od 6 mm do 23 mm, duži konac ostavlja upadljiviju teksturu
GUSTINA TKANJA – definiše se težinom po m² i ide od 440 g/m² do 1.200 g/m²
NAČIN TKANJA – tkani i pleteni

Beorol je vodeći proizvođač molerskih valjaka na tržištu Jugoistočne Evrope.

Tokom svog poslovanja razvili smo dva tipa prozvodnje:

Termofuzioni valjci

Usavršeni proces termofuzije je Beorol-ov doprinos tržištu alata. On spaja plastičnu cev i tkaninu u jednu celinu, koristeći toplotu i mehanički pritisak. Na taj način se dobija glavni deo valjka, tzv. telo valjka. U telo valjka se ubacuju čepovi, koji su povezani osovinskom cevi u kojoj se nalazi osigurač. Kroz osovinsku cev i osigurač se provlači žica ručice valjka i na taj način se dobija kompletan valjak spreman za farbanje. Termofuzioni valjci su namenjeni farbanju obrađenih ravnih površina, različitih materijala sa različitim bojama i lakovima, zavisno od tipa i karakteristika tkanine. U zavisnosti od veličine površine koja se tretira, potrebno je izabrati valjak odgovarajućih dimenzija. U našem asortimanu se nalaze termofuzioni valjci dužina 9, 18, 23, 25, 27 i 50 cm.

Šiveni valjci

Proizvode se kombinovanim procesom termofuzije i šivenja. Plastična cev i poliuretanska pena se termofuzijom spajaju u jednu celinu, tako da se dobije noseća konstrukcija sa povećanom površinskom elastičnošću. Na tako dobijenu tubu se navlači sašivena i prevrnuta tkanina. Navlačenjem se dobija jaka površinska veza između poliuretanske pene i sašivene tkanine. Usled međusobnih elastičnih sila dolazi do ispravljanja šava, tako da se on kasnije ne prepoznaje na sašivenom valjku. Na taj način se dobija glavni deo valjka, tzv. telo valjka. U telo valjka se ubacuju čepovi koji su povezani osovinskom cevi u kojoj se nalazi osigurač. Kroz osovinsku cev i osigurač se provlači žica ručice valjka i na taj način se dobija kompletan valjak spreman za farbanje.

Poliuretanska pena unutar valjka ne upija boju, pa ne može doći do zaostajanja boje posle pranja valjka. Šiveni valjci su namenjeni farbanju neravnih građevinskih površina, uglavnom poludisperzivnim, disperzivnim i fasadnim bojama. U zavisnosti od veličine površine koja se tretira, potrebno je izabrati valjak odgovarajućih dimenzija. U našem asortimanu se nalaze šiveni valjci dužina 18, 23, 25 i 27 cm.

KAPACITET PROIZVODNJE

ŠIVENI VALJCI
TERMOFUZIONI VALJCI
RADIJATOR VALJCI
BROJ PALETNIH MESTA

POTROŠENO REPROMATERIJALA PROŠLE GODINE:

  • 125.000 m CEVI ZA RADIJATOR VALJKE - 125 kilometara
  • 200.000 m CEVI ZA VELIKE VALJKE - 200 kilometara
  • 130.000 m KONCA ZA ŠIVENJE VALJAKA – 130 kilometara
  • 8.600 m² POLIURETANA (VEŠTAČKOG SUNĐERA) ZA ŠIVENE VALJKE
  • 30.000 m DUŽNIH TKANINE (OKO 48.000m²) - 30 kilometara ili površine 10 fudbalskih terena

Twitter

Ulaganje u TIM je ulaganje u kvalitet i budućnost! https://t.co/8wJjkUEsMr team beorol distribution tools https://t.co/0qXH8ZHQ50
sreda, 20 septembar 2017 08:51
petak, 15 septembar 2017 11:34

Ukratko o nama

Firma Beorol je osnovana 1998. godine od strane nekoliko mladih vizionara, koji su bili spremni da se bore na tada turbulentnom tržištu, na kom nisu postojala jasna pravila poslovanja. Njihova vizija da stvore kompaniju koja je lider na tržištu Balkana, koja proizvodi ručni molerski alat, davala im je snagu svakog dana da idu ka svom cilju.

KONTAKT

  • Adresa: Patrijarha Dimitrija 121а
         11090 Beograd, Srbija
  •   Telefon:: +381 (0)11 804 22 44
  •  E-maill: beorol@beorol.com

Log in za SPV i PSR